EK AMSTERDAM 2016

Waar Lisanne na de NK winst al verzekerd was van EK deelname, kreeg Laura kort voor tijd nog te horen ook individueel te mogen starten op de 200 meter. Wat er op de EK gebeurde, hadden we van tevoren niet durven dromen..

Laura kwam als eerst in actie met de 200m series. Deze won ze overtuigend in een nieuw PR van 23.23 en mocht dus ook starten in de halve finale later op de dag. In de halve finale kwam ze tot een tijd van 23.46s, wat goed is voor een 16e plaats overall. Met een geweldige ervaring en mooi nieuw PR gaat ze naar ‘huis’.

Lisanne kwam ook op woensdag gelijk in actie. Ook zij won haar serie overtuigend in 52.84 en mocht door naar de halve finale. Een nieuwe dag en dus nieuwe kansen. In de halve finale werd Lisanne net 3e in een tijd van 52.37. Helaas een 9e plaats in totaal en dit betekent dus geen finaleplaats..

Op zaterdag 9 juli mochten we eindelijk met het 4x400m team starten. Ons doel: een finale plek behalen en het Nederlands Record verbreken uit 1998. De opstelling was als volgt: Nicky van Leuveren, Lisanne de Witte, Eva Hovenkamp en tot slot Laura de Witte. In de heats werden we 5e in een tijd van 3.29,18, een nieuw Nederlands Record met maar liefst 3 seconden! Als tijdsnelste hadden we ons geplaatst voor de finale op zondagavond. De opstelling werd vanwege wat pijntjes veranderd naar: Laura de Witte, Lisanne de Witte, Eva Hovenkamp en Nicky van Leuveren. We finishte uiteindelijk als 7e van Europa en nu werd het pas echt spannend. Om ons voor de Olympische Spelen te kwalificeren, moesten we minimaal een tijd van 3.30,00 lopen. En dit is gelukt! We liepen net boven ons eigen Nederlands Record: 3.29,23. Maar, we hebben ons ticket naar Rio de Janeiro veilig gesteld!

Liefs,

Laura & Lisanne

Gerelateerde berichten